Kurset «Kroppens grammatikk» retter seg mot deg som arbeider i skole, barnehage og SFO. Kursdagen har imidlertid relevans for alle som har ansvar for barns og unges mentale, kreative og fysiske helse. Kurset passer for voksne i alle aldre, størrelser og fysisk form.

Innhold

Kursdagen gir en introduksjon til bevegelseslek «på en annen måte» og «i en annen form». Dagen vil gi deg konkrete metodiske forslag til lek gjennom voksensstyring, systematisert slik at at barn lærer seg å kjenne kroppens muligheter og får lyst til å være aktivt eksperimenterende.

I dette kurset ønsker vi å inspirere deg til å legge til rette for bevegelselek, både inne, på lekeplassen og ute i naturen.

Mål

Etter endt kursdag har du verktøy og metoder for å trene barna til å forme kroppens uttrykk, stimulere empati og oppmuntre glede ved bevegelse i lek med andre.

Tilleggsmateriell

Til kurset er det utarbeidet et hefte med en teoridel pluss forslag til 20 samlinger med barn. Her er det eksempler på hvordan vi starter, hvordan vi leker, og hvordan vi avslutter på en god måte.

I heftet er det forslag tl musikk som kan brukes til øvelsene. Denne musikken er tilgjengelig på DVD.

Kursholdere

  • Vibeke M. Mostad – lærer og lektor. Etterutdanning i kommunikasjon og ledelse. Seniorrådgiver i IMTEC.
  • Elen M. Sand – førskolelærer og dramalærer, med etterutdanning i kommunikasjon og media.

For mer informasjon, kontakt Vibeke Mostad

© 2016 - Stiftelsen Imtec. Alle rettigheter.